AZ ergert zich aan gedrag sc Heerenveen

DeLuna

Verbazing is er bij de Alkmaarse voetbalclub over de gang van zaken rond Hans Vonk. De teammanager van AZ zou volgende week gepresenteerd worden als technisch directeur van sc Heerenveen, maar AZ heeft tot nu toe nog niks gehoord van de Friese club. Algemeen directeur Toon Gebrands begrijpt daar niks van.

"De irritatie daarover neemt met de dag toe. Heerenveen is altijd een correcte club geweest, een voorbeeldclub zelfs. Maar ik vind het hoogst onzorgvuldig dat niemand van die club ons nog heeft benaderd om te laten weten dat ze Hans Vonk graag aan zouden willen trekken. Ik zou al bellen voordat ze het eerste gesprek met Vonk zouden hebben. Ook omdat ze ons nu in tijdnood duwen. Wij moeten straks weer iemand gaan zoeken voor onze professionele organisatie."

Gerbrands verwijt Vonk, die zelf wel rond is met Heerenveen, niets. "Hij heeft ook alleen maar gereageerd op wat aan hem werd gevraagd."

De manier waarop het nu gaat bij Heerenveen kan komen door de nieuwe bestuurlijke situatie bij de club. Jos Vaessen en Lense Koopmans, de formateurs, zijn bezig om de nieuwe clubleiding samen te stellen. Dit gaat op het moment niet heel soepel. Vorige week stapte beoogd algemeen directeur Robert van der Werff op als interim-commercieel directeur.