'Twee mannen dumpten lichaam Heulmeisje'

WebHawk (Hemmo)

Het meisje dat in 1976 werd gevonden bij parkeerplaats De Heul in het Utrechtse Maarsbergen werd daar gedumpt door twee mannen van tussen de 30 en 40 jaar oud. Dat heeft een anonieme tipgever vorig jaar gemeld, laat de politie dinsdag weten.

Dat het meisje door twee mannen van nu in de 70 werd gedumpt, is volgens de tipgever bij veel mensen bekend. De politie hoopt dat meer mensen zich nu met informatie over het zogenoemde Heulmeisje melden.

Ook laat de politie weten dat nieuwe informatie is binnengekomen waardoor de identiteit van het meisje mogelijk te achterhalen is. Die informatie kwam binnen na een uitzending van het televisieprogramma Vermist in 2006. Destijds werd een reconstructie van het hoofd van het meisje getoond.

In Opsporing Verzocht legt het Nederlands Forensisch Instituut dinsdagavond uit hoe bepaalde informatie over het meisje is achterhaald. Woensdag besteedt het Duitse opsporingsprogramma Aktenzeichen XY Ungelöst aandacht aan de zaak.

Het Heulmeisje was ongeveer 16 jaar oud toen ze werd omgebracht. Jarenlang werd gedacht dat het meisje de vermiste Monique Jacobse is, maar in 2006 bleek zij in de Verenigde Staten te wonen.