[NFL] Saints overklassen de Cowboys

Joost (Hoogstaande)

De New Orleans Saints hebben vannacht met duidelijke cijfers gewonnen van de Dallas Cowboys. In een spectaculaire wedstrijd vol touchdowns werd het 49-17 voor de Saints.

De Cowboys openden de score na een kleine zeven minuten met een field goal van Dan Bailey. Het zou de enige field goal van de wedstrijd worden. Na de field goal was het aan de Saints om iets terug te doen. Dat deden ze door middel van een touchdown van Marques Colston. Quarterback Drew Brees gaf een strakke pass door het midden en Colston wist knap zijn naaste belager van zich af te schudden en de touchdown binnen te glijden.

In het tweede kwart pakte Dallas opnieuw de voorsprong. Binnen een minuut scoorde DeMarco Murray een touchdown. Quarterback Tony Romo gaf op 2nd&goal de bal aan Murray die de touchdown binnen liep. De Saints zochten een tijdje naar de juiste manier om door de defensie van de Cowboys te breken maar toen dat eenmaal lukte kwamen ze er ook direct drie keer snel doorheen. Pierre Thomas scoorde een touchdown met nog vijf minuten op de klok voor rust. Brees wipte de bal net over een aanstormende Cowboy heen en Thomas liep de touchdown binnen. De Cowboys kwamen vervolgens hun endzone niet uit en daar maakten de Saints gretig gebruik van. Darren Sproles scoorde een rushing-touchdown om de Saints op een comfortabele voorsprong te zetten. Hetzelfde scenario voltrok zich als even daarvoor. De Cowboys kwamen opnieuw hun endzone niet uit en Brees wist vervolgens met goede passes heel snel een hoop yards te overbruggen. Met nog tien seconden op de klok gaf hij de bal opnieuw aan Sproles die zijn tweede touchdown van de avond scoorde.

Op het einde van het derde kwart verhoogden de Saints hun voorsprong naar 35-10. Mark Ingram rushte de vijfde touchdown van de avond binnen voor de Saints. Vlak daarna scoorde Terrance Williams nog een touchdown na een mooie pass van Romo voor de Cowboys maar het mocht niet meer baten.

Het vierde kwart was namelijk ook weer volledig voor de ploeg uit New Orleans. Brees liet nogmaals zien dat hij vannacht de grote man op het veld was. Een fantastische pass naar Kenny Stills zorgde voor de zesde touchdown van de avond. De defensie van de Cowboys liet bij deze play echter ook een hoop te wensen over. Stills kon zich heel makkelijk vrij lopen en de pass van Brees converteren tot touchdown. Thomas maakte na ruim negen minuten nog een rushing-touchdown waarmee de eindstand bepaald werd op 49-17.

De Saints zetten hiermee opnieuw de druk op de Seattle Seahawks, die de ranglijst aanvoeren van de National Football Conference.

Overige uitslagen: 

Thuis Uit Score
Minnesota Vikings Washington Redskins 34 - 27
New York Giants Oakland Raiders 24 - 20
Atlanta Falcons Seattle Seahawks 10 - 33
Chicago Bears Detroit Lions 19 - 21
Green Bay Packers Philadelphia Eagles 13 - 27
Indianapolis Colts St. Louis Rams 8 - 38
Baltimore Ravens Cincinnati Bengals 20 - 17 (na overtime)
Pittsburgh Steelers Buffalo Bills 23 - 10
Tennessee Titans Jacksonville Jaguars 27 - 29
San Francisco 49ers Carolina Panthers 9 - 10
Arizona Cardinals Houston Texans 27 - 24
San Diego Chargers Denver Broncos 20 - 28
Tampa Bay Buccaneers Miami Dolphins wordt vannacht gespeeld