Start- en finishlocatie nog onduidelijk in Tour 2015

DeLuna

Niet alle betrokkenen zijn het nog eens over de start- en finishlocatie tijdens de proloog van de Tour de France 2015 in Utrecht. De Vinex-wijk Leidsche Rijn is al afgestreept als mogelijkheid. Een start bij het stadion Galgenwaard lijkt op dit moment de meest logische keuze. 

De afstand tussen de start en de finish mag maximaal 500 meter bedragen, weet Jeroen Wielaert te vertellen tegen het AD/Utrechts Nieuwsblad, die al meer dan 25 jaar de Tour de France volgt als journalist en een van de initiatiefnemers voor de Tour-start in Utrecht was. Logistiek gezien is dat het handigst, omdat er anders op twee plaatsen voor voorzieningen gezorgd moet worden. De proloog zal ergens in de binnenstad finishen. 

"De locatie rond de Galgenwaard is minimaal twee keer bekeken door de koersdirecteuren", meldt Wielaert. Dat zou kunnen betekenen dat de Galgenwaard opgenomen is in de route van de proloog, een korte tijdrit die maximaal acht kilometer lang is.

Wielaert kent het parcours ook nog niet. "Utrecht geeft alleen wat suggesties, de organisatie bepaalt de route." Voor 28 november moet alles rond zijn, want dan maakt de organisatie de route van de proloog en het eerste deel van de eerste etappe bekend.