[PD] Villarreal snoept Atlético punten af

Boris (borisz)

Atlético Madrid heeft zondagavond in de Primera División voor de tweede keer dit seizoen punten verspeeld. De ploeg van coach Diego Simeone werd op vreemde bodem door Villarreal op 1-1 gehouden. Beide treffers waren eigen doelpunten. Al na twee minuten werkte Villarreal-verdediger Mario de bal in eigen doel. In de tachtigste minuut overkwam Madrileen Juanfran hetzelfde.

Toby Alderweireld mocht voor de tweede keer in de competitie meedoen bij Atlético. De van Ajax overgekomen Belg kreeg eerder een basisplaats tegen Espanyol, frappant genoeg de andere wedstrijd waarin Atlético averij opliep. Alderweireld had een bedenkelijke rol bij de tegengoal, waarin hij tot tweemaal toe niet goed ingreep.

Atlético achterhaalde door de remise koploper Barcelona, maar de landskampioen komt later op de avond nog wel in actie bij Real Betis. Villarreal staat keurig vierde.

Espanyol wist voor de vierde wedstrijd op rij niet te winnen. In eigen stadion werd met 1-3 verloren van Sevilla. Valencia kwam in eigen stadion niet verder dan 2-2 tegen Real Valladolid.