Quintana kiest voor Giro en Vuelta

Peterselieman

Goed nieuws voor enkele topwielrenners die in 2014 mee willen strijden om de zege in de Tour de France. Nairo Quintana, de nummer twee van dit jaar, zal de Tour laten schieten en gaan voor de eindzeges in zowel de Giro d'Italia als de Vuelta a España.

Dit blijkt uit het programma dat Movistar-ploegbaas Eusebio Unzué heeft bedacht. Quintana zal in de grote rondes in Italië en Spanje het speerpunt van de Spaanse ploeg zijn, terwijl Alejandro Valverde in de Tour en Vuelta de kastanjes uit het vuur moet gaan halen. Half december zal duidelijk worden wat de officiële plannen met elke renner zijn.

Quintana is de revelatie van de afgelopen Tour de France waar hij met name in de laatste anderhalve week bergop iedereen het nakijken gaf. In de komende editie van de Giro eindigen er negen etappes bergop met de eindstreep op bijvoorbeeld de Val Martello of de Zoncolan moeten de Colombiaan bekoren. Ook de klimtijdrit op Monte Grappa zal hem niet deren. Alleen in de 46 kilometer lange vlakke tijdrit tussen Barbaresco en Barolo kan hem aanzienlijk tijdverlies opleveren.