FOK! wat een weer... Eerst buien

Stephan (Stephan5)

De krachtige westcirculatie van de afgelopen tijd begint zich de komende dagen wat meer naar het noorden toe te verplaatsen. Wij blijven echter nog wel onder invloed van deze stroming, maar er komt ook wat meer tegengas van een hogedrukgebied. Dat wil zeggen dat we nog niet direct een droge periode gaan krijgen, maar wel wat langere pauzes tussen de systemen door.

Morgen lijkt bijvoorbeeld een helemaal droge dag te worden met af en toe zon. Komende nacht echter zakt het kwik in de heldere lucht richting het vriespunt en zodoende zou het wel eens de eerste vorstnacht van het seizoen kunnen worden.

Vrijdagavond viel er nog veel regen in het midden van het land. In Vianen viel er 40 en in Gorinchem 37 millimeter. Gisteren kwamen er vooral in de ochtend nog enkele brede opklaringen voor, maar de bewolking nam vrij snel toe en er begonnen enkele buien te vallen. Aan het einde van de middag trok een groter regengebied het zuidwesten binnen en dit regengebied trok gedurende de avond over het hele land. Ook deze keer liepen de hoeveelheden weer flink op. Na het wegtrekken van de aanhoudende regen vielen er langs de kust een aantal buien.

Vanochtend vallen er overal buien en daarbij zijn hagel en onweer niet uitgesloten. In de middag begint het van het westen uit op te klaren en nemen de buien in aantal en activiteit af. Zeker langs de kust kan het nog een redelijke middag worden. Het kwik ligt rond de 9 graden en de noordwestelijke wind is matig tot (vrij) krachtig.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Trein
We kijken mee met Monopoly in de trein. Hij reed op dat moment nabij Uithuizen en we zien tussen alle wolken door ook het zonnetje nog even schijnen.