Pellè blijft aanvoerder Feyenoord

Frank (franklop)

Graziano Pellè hoeft niet te vrezen voor zijn aanvoerdersband bij Feyenoord. De Italiaanse spits misdroeg zich anderhalve week geleden in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Trainer Ronald Koeman suggereerde vervolgens dat hij Pellè de aanvoerdersband wellicht zou afnemen, maar de Zaandammer stelde zijn spits vrijdag bij RTV Rijnmond gerust.

Pellè gaf Heraclied Mike te Wierik in het verloren thuisduel een kopstoot en werd met rood van het veld gestuurd. Jordy Clasie, die de band droeg tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur, is zondag tegen AZ nog aanvoerder. Pellè keert het duel daarna tegen RKC Waalwijk terug van zijn schorsing.

Koeman ging ook in op het Nederlandse bondscoachschap. "Ik denk dat ik het zou kunnen," zei de 50-jarige trainer. "Het belangrijkste wat ik vind is dat je een uitdaging zoekt en vindt."

"Als die uitdaging komt dan denk je daar over na. Mijn zaakwaarnemer komt ook mensen van de KNVB tegen. Dat wordt er best weleens een opmerking geplaatst, dat je kandidaat bent bijvoorbeeld." Bondscoach Louis van Gaal houdt het na het WK in Brazilië van volgend jaar voor gezien.