FOK! wat een weer... Na buien volgen nieuwe buien

Stephan (Stephan5)

We hebben weer een behoorlijk onrustig nachtje achter de rug met veel wind en buien. Als het even meezit is het vanmiddag even wat rustiger en droger, todat er aan het einde van de middag nieuwe buien arriveren en hierbij is er wederom kans op hagel en onweer. De wind neemt echter wel in kracht af.

In het zuiden zijn de laatste dagen vrij grote hoeveelheden regen gevallen als gevolg van een stilhangend front. De meeste regen viel echter wel ten zuiden van onze landsgrenzen. Elders in het land was het geruime tijd droog weer. Ik zei in de inleiding al wat voor weer ons vandaag te wachten staat en ik kan daar alleen nog maar aan toevoegen dat het kwik blijft steken bij ongeveer 9 graden. De westenwind is aan het begin van de avond afgenomen naar matig tot vrij krachtig.

Morgen valt er waarschijnlijk maar een enkele bui en zijn er ook lange droge perioden. Wat er na het weekend gaat gebeuren is nog enigszins onzeker. Mogelijk wordt het wat kouder en droger, maar een voortzetting van het wisselvallige weer zou ook nog heel goed kunnen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Buizerd1
Dit zijn drie prachtige foto's van een buizerd.

Buizerd2

 

 Buizerd3
Allemaal nabij Eemnes en onze Klap was er weer als de kippen bij om dit vast te leggen.