Dijkhuizen nieuw gezicht bij Jong Oranje

Boris (borisz)

De selectie van Jong Oranje voor de interlands tegen Slowakije en Frankrijk telt een debutant. Verdediger Henk Dijkhuizen van Roda JC is voor het eerst geselecteerd door coach Albert Stuivenberg. Ook FC Utrecht-speler Yassin Ayoub wacht door blessures nog op zijn eerste optreden voor Jong Oranje.

Ajax is met vier spelers hofleverancier in de selectie. Feyenoord, PSV en FC Twente zijn elk met drie spelers vertegenwoordigd. Aanvoerder Adam Maher is de enige speler in de groep die ook al voor het Nederlands elftal speelde.

Voor Jong Oranje, dat nog zonder puntverlies is in zijn poule, staat volgende week donderdag de vierde wedstrijd in de EK-kwalificatie op het programma. In Senec is Slowakije de opponent. Vier dagen later volgt in Toulouse de ontmoeting met Frankrijk.

Volledige selectie

Keepers: Warner Hahn (FC Dordrecht), Mickey van der Hart (Ajax) en Stefan van der Lei (FC Groningen)

Verdediging: Nathan Aké (Chelsea), Joshua Brenet (PSV), Sven van Beek (Feyenoord), Lucas Bijker (SC Cambuur), Stefano Denswil (Ajax), Henk Dijkhuizen (Roda JC) en Mike van der Hoorn (Ajax).

Middenveld: Yassin Ayoub (FC Utrecht), Adam Maher (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Kyle Ebecilio (FC Twente) en Davy Klaassen (Ajax)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Luc Castaignos (FC Twente), Guus Hupperts (Roda JC), Jürgen Locadia (PSV) en Quincy Promes (FC Twente)