[NHL] Capitals winnen opnieuw met moeite

Joost (Hoogstaande)

De Washington Capitals hebben vannacht hun vierde wedstrijd op rij gewonnen. De Minnesota Wild werden met 3-2 verslagen. Een penalty shootout was nodig om deze eindstand op het scorebord te kunnen zetten.

De Capitals begonnen goed aan de wedstrijd. Grote ster Alexander Ovechkin opende na acht minuten de score door een powerplay-aanval fraai af te ronden. Charlie Coyl scoorde na ruim zeventien minuten de gelijkmaker voor de Wild. Ook deze treffer kwam voort uit een powerplay-situatie.

In de tweede periode zette Mikael Granlund de Wild op voorsprong. Een scrimmage voor de goal van Braden Holtby werd door hem alert afgerond. Holtby was in de rest van de periode de reden dat de Wild niet meer uitliepen.

In de derde periode bleef hij scherp keepen. Een aantal goede reddingen zorgden ervoor dat de ploeg uit Washington nog zicht bleef houden op de gelijkmaker. Deze kwam uiteindelijk van de stick van Marcus Johansson. Met minder dan drie minuten te gaan plaatse hij de puck uiterst zorgvuldig langs goalie Josh Harding, die eveneens een goede wedstrijd aan het keepen was.

In overtime kwamen beide teams niet meer aan scoren toe. Een penalty shootout moest daarom de winnaar aanwijzen. Nicklas Bäckström van de Capitals was de enige speler in de shootout die wist te scoren en zo wonnen de Capitals hun vierde wedstrijd op rij, zij het opnieuw met moeite.

Overige uitslagen: 

Thuis Uit Score
Boston Bruins Florida Panthers 4 - 1
Columbus Blue Jackets New York Rangers 2 - 4
Ottawa Senators Montreal Canadiens 4 - 1
Philadelphia Flyers New Jersey Devils 0 - 3
Carolina Hurricanes New York Islanders 1 - 0
Detroit Red Wings Dallas Stars 3 - 4 (na overtime)
Tampa Bay Lightning Edmonton Oilers 4 - 2
St. Louis Blues Calgary Flames 3 - 2
Los Angeles Kings Buffalo Sabres 2 - 0
San Jose Sharks Vancouver Canucks 2 - 4