Utrecht rekent op miljoen bezoekers voor tourstart

Pino112

Utrecht verwacht dat de start van de Tour de France ongeveer een miljoen bezoekers naar de stad trekt. "Er komen achthonderdduizend tot een miljoen bezoekers", liet burgemeester Aleid Wolfsen vrijdag weten. "Dit is het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld. Alleen de Olympische Spelen en het WK voetbal zijn groter."

Volgens Wolfsen moet het Grand Départ als een regio-evenement worden gezien. "Alle hotels zullen een week lang vol zitten. Bovendien is dit een impuls voor Utrecht als fietsstad en voor de breedtesport", vervolgt hij. "Onder de bewoners van de stad hebben we een onderzoek laten doen. Zelfs de mensen die geen wielerfans zijn, zeggen: doen."

Overigens is Wolfsen over anderhalf jaar niet als burgemeester bij de tourstart. VVD'er Jan van Zanen neemt het stokje vanaf januari van de PvdA'er over.

NOC*NSF meldt in een verklaring blij te zijn dat een groot sportevenement naar Nederland komt. "Dat hebben ze toch maar knap gedaan", vindt algemeen directeur Gerard Dielessen van de sportkoepel.

"Met de Europese Jeugdspelen in Utrecht deze zomer nog vers in het geheugen ben ik ervan overtuigd dat het een fantastisch evenement zal zijn waar heel Nederland van zal genieten en geïnspireerd door zal raken. Ook in Utrecht winnen we veel met sport", besloot Dielessen.