Ook Krakau wil Winterspelen 2022

Peterselieman

De Poolse stad Krakau heeft zich samen met Zakopane en de Slowaakse stad Jasna kandidaat gesteld voor de Olympische Winterspelen van 2022. Andrej Krasnicki, het hoofd van het Pools Olympisch Comité maakte dat donderdag samen met zijn Slowaakse collega Frantisek Chmelar bekend. Er werd al gerekend op een gezamenlijke Pools-Slowaakse kandidatuur.

Naast Krakau stelden Beijing samen met de Noord-Chinese stad Zhangjiakou, de Oekraïense stad Lviv en Almaty in Kazachstan zich al eerder kandidaat. De Noorse hoofdstad Oslo was eerder donderdag de vierde geïnteresseerde.

Naar verwachting stelt ook München zich opnieuw kandidaat. Zondag wordt in de Beierse stad een referendum gehouden over de kandidatuur. Als die wordt goedgekeurd maakt München het begin volgende week officieel.

Donderdag is de deadline voor de kandidaatstelling voor de Spelen van 2022. Midden volgend jaar volgt dan een eerste schifting, in 2015 valt de definitieve beslissing. De Winterspelen van volgend jaar worden in het Russische Sochi gehouden. Vier jaar later is Pyeongchang in Zuid-Korea de gaststad.