Shorttracker Knegt maakt geslaagde comeback

DeLuna

Vandaag heeft shorttracker Sjinkie Knegt tijdens het eerste olympisch kwalificatietoernooi in Turijn de kwartfinales bereikt op de 1500 meter. Het was het eerste optreden van Knegt sinds de operatie aan zijn knie in augustus. Het wereldbekertoernooi in Turijn is samen met het toernooi volgende week in het Russische Kolomna bepalend voor de deelname aan de Winterspelen in Sochi.

Niet alleen Knegt kwalificeerde zich voor de kwartfinales, ook Niels Kerstholt en Jorien ter Mors plaatsten zich voor de kwartfinales die zaterdag verreden worden. Over de twee toernooien is een plaats bij de beste 36 vereist voor deelname in Sochi. Als dat lukt mogen er vijf heren en vijf dames naar de Spelen, lukt dat niet dat is er een maximum van drie per sekse. Belangrijk is vooral dat Nederland zich plaatst met de aflossingsploegen. 

Koen Hakkenberg (33e), Lara van Ruijven (29e) en Rianne de Vries (32e) bleven steken in de heats na de voorrondes. Vandaag worden ook nog de voorrondes en heats voor de 500 meter afgewerkt. Morgen staan onder andere de belangrijke heats en kwartfinales voor de aflossing op het programma.