'Belkin ondervraagt personeel na boek Rasmussen'

Maarten (rubbereend)

De ploegleiding van Belkin vraagt naar aanleiding van het boek van oud-wielrenner Michael Rasmussen opheldering van enkele medewerkers. Dat meldt de NOS donderdag. Onder anderen ploegarts Dion van Bommel en chauffeur Piet de Vos zouden in de tijd dat ze voor de Rabobankploeg werkten een rol hebben gespeeld bij het georganiseerde dopinggebruik.

Belkin zou medewerkers willen ondervragen en confronteren met de beschuldigingen. De Nederlandse ploeg was donderdag vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Rasmussen beweert dat De Vos tijdens de Tour de France epo in zijn onderbroek verstopte toen twee agenten de teambus onderzochten. Van Bommel zou onder meer een cortisonenattest hebben voorgeschreven zonder dat er sprake was van een blessure. De cortisonen waren volgens de Deen slechts bedoeld om harder te gaan rijden.

Vorig jaar moest de renners en de staf van de drie Nederlandse World Tourploegen aangeven of ze ooit doping hadden gebruikt of ervan op de hoogte waren. Bijna iedereen beantwoordde die vragen negatief.