Britse media teleurgesteld in optreden Celtic

DeLuna

Britse media schrijven de eerste overwinning van Ajax dit seizoen in de groepsfase van de Champions League vooral toe aan het falen van Celtic. De club, die met 1-0 onderuitging in de Amsterdam Arena, haalde niet het gebruikelijke niveau, zo luidt het algemene oordeel. Wel is er volop lof voor de wijze waarop Lasse Schöne het winnende doelpunt maakte.

Celtic kwam vol vertrouwen naar Amsterdam. "Maar dat gevoel bleek volledig onterecht", vindt Daily Record, de grootste krant van Schotland. "Ze zullen zich na afloop misschien hebben afgevraagd of ze het wel waard zijn om te overwinteren in de Champions League. Zelden zal de Schotse kampioen de Nederlandse stad van de zonde zo terneergeslagen en gepijnigd hebben verlaten als afgelopen avond."

Waar Celtic het volgens de krant liet afweten, kwam Ajax juist veel beter voor de dag dan in de met 2-1 verloren uitwedstrijd in Glasgow. "Ajax oogde levendiger en robuuster. Ze straalden uit dat ze Celtic pijn wilden doen en niet alleen maar het balletje wilden rondspelen." De beslissende goal wordt omschreven als 'een uitbraak van verbluffende kwaliteit.'

De BBC spreekt eveneens over een 'wonderschoon doelpunt' van Schöne, dat genoeg was om Celtic af te straffen voor 'hun slechtste optreden dit seizoen in de Champions League.' "Het was extra teleurstellend gezien de goede uitgangspositie waarmee ze aan de wedstrijd begonnen. De meegereisde fans kregen echter niets om voor te juichen."

Virgil van Dijk, de Nederlandse verdediger in Schotse dienst, onttrok zich volgens de Britse omroep samen met de keeper aan de malaise. "Op een bitter teleurstellende avond bleven alleen Van Dijk en Forster overeind. Trainer Neil Lennon zal weten dat er nog heel veel vooruitgang geboekt moet worden om de volgende ronde te halen."