De Jong: "Hopen de lijn door te trekken"

Maarten (rubbereend)

Siem de Jong was na zege van Ajax op Celtic uiteraard gelukkig met de winst, maar de aanvoerder vond dat de Amsterdammer nog nauwkeuriger hadden moeten zijn.

Ajax had woensdagavond weer eens reden tot juichen. "We hebben de afgelopen tijd hier wel een paar ererondes gelopen, maar zonder goed resultaat. Dit is wat lekkerder", vertelt captain De Jong tegen de NOS. "Het was een zware wedstrijd en je zag in de slotfase de krachten wegvloeien omdat we de hele wedstrijd druk hadden gezet."

"We kregen niet heel veel kansen, maar grote delen van de wedstrijd waren wij beter. In de slotfase hadden we beter moeten omgaan met de ruimte. Als je het beter uitspeelt kom je nog op 2-0", aldus de middenvelder, die vanavond in de spits speelde.

"Zolang een tweede doelpunt uitblijft, weet je dat de bal er ook aan de andere kant in kan gaan. We hadden het onszelf iets makkelijker kunnen maken. Maar hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken. Zo zie je maar dat de situatie snel kan omdraaien", besluit De Jong.