Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 46

Peter Breuls

Een oorspronkelijk geannuleerde maar later toch in Nederland uitgebrachte alien invasion comedy, een thriller over een advocaat in het drugswereldje, een biografie over een prinses, een kinderfilm en een release van een filmklassieker. Zeg niet dat er niets voor je te vinden is in het bioscoopaanbod van deze week.

The World's End

Gary King (Simon Pegg) overtuigt vier van zijn jeugdvrienden om nog één keer die ene kroegentocht te ondernemen in hun geboorteplaats. Het blijkt echter bijzonder moeilijk om de laatste kroeg, The World's End te halen, want dit is niet zomaar een kroegentocht.

The Counselor

Verleid door het rijke en spannende leven van de georganiseerde misdaad, besluit een advocaat (The Counselor) mee te werken aan één illegale drugsdeal. Al snel komt hij erachter dat er geen weg terug is en dat hij moet vrezen voor zijn leven, en dat van zijn dierbaren.

Diana

Biografisch drama over de Princess of Wales. De film gaat over de laatste twee jaar van het leven van prinses Diana en de geheime liefdesrelatie die ze had met de gerenommeerde hartchirurg Dr Hasnat Khan tot het tragische auto-ongeluk waarbij ze stierf samen met Dodi Al-Fayed in Parijs.

Blackbird

Als een opstandige puber in een opwelling een online dreigement plaatst, wordt hij valselijk beschuldigd van een Columbine-achtige aanslag. Over de krachten en gevaren van Social Media en "cyber-stalken".

The Young and Prodigious Spivet

Wanneer de 12-jarige T.S. Spivet een bericht krijgt van het Smithsonian museum in Washington dat hij een prijs heeft gewonnen voor één van zijn uitvindingen, pakt bij direct zijn koffer. Hij schrijft een afscheidsbriefje aan zijn ouders en vertrekt alleen op een wonderbaarlijke tocht naar de andere kant van de Verenigde Staten. In Washington denken ze ondertussen dat T.S. Spivet een volwassen uitvinder is...

Breakfast at Tiffany's

Re-release van deze filmklassieker met Audrey Hepburn en George Peppard.

Deze films zijn allen vanaf deze week te zien in de bioscoop.