FOK!filmtips van de dag: Black Swan & Nowhere Boy

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Black Swan

Net als gisteren is het vandaag ook weer een overdaad aan films op de tv. Vandaar dat we vandaag niet één maar twee FOK!filmtips van de dag voor jullie hebben. Om 20.30 uur begint de avond op RTL5 met het ijzersterke drama Black Swan. In de film van Darren Aranofsky speelt Natalie Portman de rol van de balletdanseres Nina. Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen omdat zij de hoofdrol mocht vertolken in het beroemde Zwanenmeer van Tsjaikovski. Volgens Yevna (Vincent Cassel) heeft Nina genoeg talent, maar ontbreekt er nog iets op het mentale vlak. Daarnaast zal ze ook met haar rivale Lily (Mila Kunis) af moeten rekenen, als ze tenminste kans wil maken op de felbegeerde hoofdrol.

Black Swan 1

Bij het woord ballet zullen velen al kokhalzend de afstandsbediening willen grijpen om te gaan zappen maar dat zou in dit geval best wel jammer zijn. Black Swan is namelijk alles behalve een vrolijke dansfilm. De naargeestige thriller werd geregisseerd door Darren Aronofsky, die we eigenlijk nog nooit op een slechte film hebben kunnen betrappen. Zo maakte deze cineast pareltjes zoals het al even vrolijke Requiem For a Dream, het magische The Fountain en de cult-klassieker Pi.

Nowhere Boy

Om 23.45 uur vervolgen we de avond op NED2 met de film Nowhere Boy. De biografische film van Sam Taylor Wood vertelt het verhaal van de jonge John Lennon (Aaron Johnson), in het Liverpool van 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi (Kristin Scott-Thomas) en moeder Julia (Anne-Marie Duff). Om aan zijn familie te kunnen ontsnappen gaat John rock ’n roll muziek maken. Ook raakt hij bevriend met Paul McCartney (Thomas Sangster) en George Harrison (Sam Bell). Een ontmoeting die de geschiedenis van de popmuziek zou veranderen.

Nowhere Boy 2

Een erg leuke film voor liefhebbers van jaren vijftig muziek en iedereen die wel eens wil weten waardoor The Beatles ooit werden geinspireerd. Wat wel opvallend is, is het feit dat de naam The Beatles geen enkele keer in de film wordt genoemd. Nowhere Boy maakte haar bioscoopdebuut op 9 oktober 2010, de dag dat Lennon zijn 70e verjaardag had moeten vieren.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!