[Roddelcorner] Zoenen met Siem de Jong en puzzelen met Cavendish

Maarten (rubbereend)

Elke week gaan we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samenbrengen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Scheidsrechters rijden 2000 kilometer voor Cambuur - Feyenoord
De Telegraaf kwam tot een opmerkelijke rekensom. De scheidsrechters die de KNVB de wei in stuurde in Leeuwarden voor de wedstrijd Cambuur - Feyenoord moesten die dag maarliefst 2000 kilometer afleggen.

Vierde official Martin van den Kerkhof kwam er het beste vanaf, vanuit zijn woonplaats Amsterdam hoefde hij maar 280 kilometer te rijden die dag. Scheidsrechter Pol van Boekel, die in Oost-Brabant woont, reed zondag 450 kilometer voor zijn werkzaamheden. Brabander Berry Simons legde 490 kilometer af. Maar topper van de dag was assistent Angelo Boonman, hij moest vanuit Sluis (Zeeuws-Vlaanderen) komen. Hij kon maarliefst 760 reiskilometers noteren.

Eigen doelpunt bij het basketbal
In het voetbal komen eigen doelpunten wel vaker voor maar bij het basketbal is het vrij uniek. James Young van het collegeteam Kentucky Wildcats kreeg het voor elkaar. En ook nog op een wonderschone manier.

James Young doet het bijna onmogelijke (Bron: YouTube)

Bolt: "De vrouwen wierpen zich voor mijn voeten"
Het is algemeen bekend dat Usain Bolt van feestjes en vrouwen houdt. Hij laat niet na dat duidelijk te vermelden in zijn autobiografie. Bij de Olympische Spelen in Beijing ging het zelfs de pet van Bolt te boven. "De vrouwen wierpen zich voor mijn voeten. Dat was niet nieuw voor mij maar na Peking was dat toch nog wat anders. Ik kon elke vrouw krijgen die ik wilde. Als ik in een dancing kwam, keek ik rond en dacht: 'Hm, wie zal ik meenemen? Jou? Jou? Nee, jou! Kom mee.' Voor een jonge gast van 22 als ik ging een droom in vervulling. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel."

Ook een veelbesproken uitstapje met twee bekende dames uit Hollywood kon niet onvermeld blijven. Bolt ontkracht wel meteen de nodige roddels rond het uitstapje met Heidi Klum en Sandra Bullock. "Ik was op promotietour in Hollywood toen ik in een restaurant in Beverly Hills beide dames aan een andere tafel opmerkte. Toen ik vertrok herkenden ze mij en vroegen ze of ik me nog ging amuseren. 'Ja hoor, willen jullie meekomen?', vroeg ik al lachend. 'Zeker, wanneer vertrekken we?', antwoordden ze meteen. Man, wat een nacht! We maakten veel lol, dansten en dronken champagne. Maar daar bleef het bij, in tegenstelling tot wat er daags nadien op internet verscheen..."

Siem de Jong geeft zoentips
Bij dokter Corrie, een item van NTR schooltv, gaf Siem de Jong zoentips. De Jong was openhartig over zijn eerste ervaringen op het gebied van zoenen. "Ik kan mijn eerste zoen nog goed herinneren", vertelt De Jong. "Het was met een meisje dat ik leuk vond. Van tevoren krijg je veel tips. Er wordt gezegd dat je veel tong moet gebruiken en een beetje moet draaien. Maar later merk je dat dat niet de bedoeling is. De eerste keer was ik ook wel zenuwachtig", aldus de aanvoerder van Ajax.

Naast deze praktische tips gaf De Jong nog een andere belangrijke tip aan de kinderen mee. "Ik vond het belangrijk dat ik zoende met een meisje dat ik leuk vond en op een moment dat ik zelf wilde. Dat is wat ik jullie mee wil geven." Misschien dat de lezers van FOK!sport ook nog iets met deze tips kunnen.

Gouden zwemmer Sun Yang de cel in
De Chinese zwemmer Sun Yang behaalde op de Spelen van Londen twee gouden medailles. Maar deze week kwam hij op een wat minder leuke manier in het nieuws. Yang raakte betrokken bij een auto-ongeluk in een geleende Porsche SUV. Tot overmaat van ramp ontdekte de politie dat hij niet eens in het bezit is van een rijbewijs. Het gevolg hiervan was dat de zwemmer een boete kreeg en zeven dagen de cel in moet.

Yang reageerde vol berouw. "Het spijt me zeer wat ik heb gedaan. Als atleet en bekend persoon moet ik een rolmodel zijn, maar ik heb in die verantwoordelijkheid gefaald". Het smoesje van de Chinees was opmerkelijk. "Omdat ik me zo focus op trainen en wedstrijden zwemmen, ken ik de wetten niet zo goed. Ik zal de regels goed bestuderen en hoop dat iedereen me de kans geeft mijn fout te herstellen."

De Chinese zwemmer dacht dat het leed hiermee geleden was. Maar vandaag werd bekend dat de Chinese zwembond hem voorlopig geschorst heeft. "Yang is voor alle competities in binnen- en buitenland geschorst." Hierdoor heeft Yang wel mooi de tijd om zich in de regels te gaan verdiepen.

Ronaldo in zijn eigen onderbroekje
Waar we vorige week wat eye candy hadden voor de mannen met de dames van de NBA-sterren, hebben we deze week wat voor de dames. Vorige week presenteerde Christiano Ronaldo de nieuwe collectie van zijn eigen ondergoedlijn. Voor de liefhebbers van de Portugese aanvaller hebben we hier een achter de schermen filmpje van de fotoshoot.

Christiano Ronaldo in zijn onderbroekje (Bron: YouTube)

Naast de liefhebberij voor zijn eigen onderbroekjes blijkt Ronaldo nog meer interesses te hebben. Zo is hij een liefhebber van kickboksen. Op internet dook een filmpje op waarin hij samen met ploeggenoten Karim Benzema en Marcelo hun succeswensen overbrengen aan Badr Hari. De Nederlandse kickbokser neemt het vrijdag in Moskou op tegen Alexey Ignashov.

Cavendish sprint zo snel dankzij sudoku's
Trainen doe je niet alleen op de weg maar ook met puzzels aldus Mark Cavendish in een interview met The Telegraph. "Veel van mijn collega's werken alleen aan hun fysiek, terwijl wielrennen soms toch wel een denksport is", aldus Cavendish. "Een massasprint kan je met een reeks schaakzetten vergelijken. Daarbij heb je niet de tijd om na te denken hoe te reageren, je moet onmiddellijk handelen. Daarom houd ik mijn geest scherp. Constant ben ik puzzels aan het oplossen. Mijn iPad staat vol met sudoku's, hanidoku's, slitherlinks en andere logische puzzels. Of ik dan een genie ben? De laatste keer dat ik een IQ-test invulde wel, ja. Ik heb ook een fotografisch geheugen. De laatste tien kilometer van Milaan-Sanremo kan ik zo tot in detail beschrijven."

Engels leren doe je met de Teletubbies
De sjeiks van Manchester City halen hun spelers uit de hele wereld. Maar op het veld is het wel handig als iedereen Engels spreekt. Om dat voor elkaar te krijgen adviseert de club de spelers onder andere om voetbalwedstrijden te kijken met Engels commentaar. Een andere belangrijke tip is om veel naar de zender CBeebies te kijken. De Engelse zender met kinderseries zoals Pingu en de Teletubbies is inmiddels enorm populair on de spelers. "Sommige spelers kijken nog liever dan hun eigen kinderen naar de zender", aldus een bron binnen de club.