Villas-Boas kwaad op critici na blessure Lloris

Boris (borisz)

Trainer Andre Villas-Boas van Tottenham Hotspur heeft teruggeslagen naar aanleiding van de kritiek die de club kreeg voor de manier waarop is omgesprongen met Hugo Lloris. Volgens Villas-Boas zijn de personen die het besluit hekelen om de doelman niet te wisselen ondanks dat hij even buiten bewustzijn raakte 'incompetent'.

Lloris verloor zondag in de 78e minuut het bewustzijn na een botsing met Romelu Lukaku van Everton. Na een lange blessurebehandeling speelde de Fransman het duel uit. Naast Villas-Boas kregen met name de teamarts en de fysiotherapeut van Tottenham er vanwege die beslissing van langs.

"Ik vind het heel teleurstellend dat het handelen van twee mensen, die bovendien het leven van Muamba hebben gered, zo in twijfel wordt getrokken door incompetente personen zonder ook maar enige kennis op het veld of van het moment" begon Villas-Boas zijn relaas. "Dat is heel ernstig en teleurstellend."

Teamarts Shabaaz Mughal en fysiotherapeut Geoff Scott speelden een grote rol bij de reanimatie van Fabrice Muamba. De oud-speler van Bolton Wanderers kreeg vorig jaar een hartaanval tijdens een duel tegen de Spurs.

Ook Lukaku ontsnapte niet aan de toorn van de Portugees. "Hij is een fantastische speler, maar ik denk dat hij over Lloris heen had kunnen springen." Dat onder anderen het hoofd van de medische staf van de FIFA kritiek had, viel verkeerd bij Villas-Boas. "Mijn medische staf heeft de richtlijnen die gelden in de Premier League gevolgd."

Mogelijk staat Lloris donderdag alweer onder de lat bij de Londense club. In de Europa League is Sheriff Tiraspol de tegenstander.