'Audities Star Wars in Groot-Brittannië'

Vincent (vinnypassy)

De makers van de nieuwe Star Wars-film gaan audities houden in Londen, Dublin en Glasgow. Dat schrijft de BBC. De audities zijn officieel voor een nieuwe Disney-film, maar de Britse zender denkt zeker te weten dat het hier om Star Wars: Episode VII gaat.

Feitelijk is elke Star Wars-film officieel een Disney-film. Disney kocht vorig jaar oktober alle rechten rondom Star Wars-films voor ruim vier miljard dollar van Star Wars-bedenker George Lucas.

De twee rollen die nog ingevuld moeten worden, zijn die van een bijdehand tienermeisje dat als wees is opgegroeid en voor zichzelf kan opkomen, en een intelligente man van in de twintig. Deze personages lijken erg op de beschrijvingen van twee personages die eerder dit jaar uitlekten. De makers van de verder nog titelloze Star Wars: Episode VII houden de lippen stijf op elkaar over het plot en de personages.

De opnames van Star Wars: Episode VII gaan volgend voorjaar van start onder leiding van regisseur J.J. Abrams. Net als de vorige films is Pinewood Studios in Londen een van de voornaamste locaties. De film moet in 2015 in de bioscoop verschijnen.


'Audities Star Wars in Groot-Brittannië' (Foto: Novum)