Jans rekent erop dat groep intact blijft

Maarten (rubbereend)

PEC Zwolle baart dit seizoen opzien door verrassend goed verzorgd positiespel te koppelen aan resultaten. Ook afgelopen weekend was het raak. In Eindhoven hield de formatie van Ron Jans PSV knap op een gelijkspel (1-1). "Na afloop heerste het gevoel van een overwinning", zegt Jans tegenover Voetbal International.

"Dat heeft vooral te maken met de manier waarop we uit bij PSV hebben gespeeld. Vooral in de eerste helft speelden we een fase heel goed voetbal, waarbij PSV veel moeite had om de bal te krijgen. Het positiespel dat we lieten zien, bevestigt opnieuw dat we op de goede weg zijn. We liet het eerder al zien in de Amsterdam ArenA (2-1 nederlaag, red.) en nu in het Philips Stadion. Dat is knap."

Over de toekomst maakt Jans zich geen zorgen. Door hun goede spel zijn diverse spelers van PEC op de radar van grotere clubs verschenen. "Iedereen binnen de club is hartstikke druk bezig om het succes te continueren en mooie volgende stappen te maken. Daarom ben ik ook niet bang voor de winterstop. Mocht er iemand vertrekken, dan hebben we ons huiswerk gedaan en zal het worden opgevangen. Maar op dit moment reken ik erop dat de groep tot het einde van het seizoen bij elkaar blijft."

Aankomende zondag staat een ontmoeting met FC Twente op de rol. "FC Twente is favoriet, ik beschouw hen toch als een kampioenskandidaat, hoewel dat dit seizoen niet zoveel meer zegt. Ik verwacht een mooi duel, tussen twee ploegen die willen voetballen. Tegen AZ werd ons dat belemmerd, zij hadden zich goed op ons spel ingesteld, waardoor we moeite hadden om kansen te creëren. Dat lukte bij PSV wel, dat geeft vertrouwen voor komende zondag. Twee ploegen vol jong talent, ik kijk er naar uit."