Clubleiding Utrecht stuit op verzet spelers

Maarten (rubbereend)

FC Utrecht moet bezuinigen en wil in dat kader het bonussysteem voor de spelers grondig renoveren. De selectie van FC Utrecht ontvangt een premie per behaald punt, waar de meeste Eredivisie-clubs zijn overgeschakeld naar een systeem waarbij alleen een goede eindklassering een bonus oplevert.

Die weg wil de clubleiding van de Domstedelingen ook volgen. "Ons premiestelsel was nog uit de gouden tijd. We moeten pas op de plaats maken, dus ook op dat vlak", verklaart algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover Voetbal International.

De spelers zijn echter niet van plan om zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze schakelden zelfs een advocaat in om hun belangen te behartigen. "Ik had verwacht dat het makkelijker zou gaan", geeft Van Schaik toe.

"We zijn er nog altijd niet uit, maar het gebeurt in goede harmonie. Zodat de spelers zich optimaal kunnen focussen op het voetbal hebben ze een advocaat die hun belangen behartigt. Hij overlegt intensief met onze advocaat en ik verwacht binnen enkele weken een resultaat waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn."