FBK Games gered door gemeente Hengelo

Pino112

De FBK Games vinden ook de komende jaren plaats in Hengelo. Het college van burgemeesters en wethouders besloot nog voor aanvang van de raadsvergadering het voorstel om het FBK Stadion aan FC Twente te verkopen in te trekken. Het internationale atletiekevenement stond op de tocht omdat de gemeente moet bezuinigen.

Waar in het gemeentehuis van Hengelo een lange avond werd verwacht, kwam het college plots met het verrassende voorstel om de FBK Games vijf jaar voort te zetten. Dat voorstel werd vervolgens door de gemeenteraad aangenomen. Van de coalitiepartijen was al bekend dat ze niets zagen in een verkoop.

Het college kwam met de plotselinge ommezwaai na een laatste gesprek met de directie van het evenement. "Ze hebben aangegeven geen subsidie meer nodig te hebben. Verder kan de nieuwe sponsor Golazo niet alleen voor meer financiële middelen, maar ook voor een kwaliteitsimpuls zorgen", zei wethouder Erik Lievers op Radio Hengelo.

Lievers is tevreden dat de FBK Games behouden blijven voor Hengelo en ook nog eens voor veel minder geld. "We hebben de kosten voor de gemeente terug kunnen brengen met driehonderdduizend euro. Daar moet je op een gegeven moment ook gewoon tevreden mee zijn. Voor het nog bestaande tekort van vijftigduizend euro moet een oplossing te vinden zijn."

FC Twente had het FBK Stadion graag willen kopen om er de jeugdteams en de vrouwenploeg te laten voetballen. Daarvoor had wel de atletiekbaan moeten verdwijnen en daarmee de FBK Games. De voetbalclub moet nu op zoek naar een andere oplossing. "Morgen ga ik met FC Twente praten", zegt Lievers.

Directeur Henk Kloosterman spreekt van een enorme opluchting. "Dit is geweldig. We hebben hier met heel veel mensen heel hard aan gewerkt. Het evenement is niet alleen gered, maar ook nog eens met een hele brede steun."