'Hengelo behoudt FBK Stadion toch'

Boris (borisz)

Het FBK Stadion blijft behouden voor de atletiek. Dat verwacht oud-wethouder Henk Nijhof uit Hengelo, zei hij dinsdag tegen RTV Oost. De GroenLinks-politicus voorziet dat zijn partij dinsdagavond tegen een voorstel van het gemeentebestuur om het stadion aan FC Twente te verkopen zal stemmen. Als de hele oppositie verder tegenstemt, wordt daarmee de verkoop voorkomen.

Hengelo wilde 281 duizend euro bezuinigen door het FBK Stadion aan Twente te verkopen. De jeugdteams en vrouwenploeg van de Tukkers zouden daar hun wedstrijden gaan spelen. Daarvoor zou echter wel de atletiekbaan moeten verdwijnen en daarmee de FBK Games.

Een stemming over de toekomst van het stadion werd vorige maand voorkomen. De organisatie van de FBK Games vond kort voor de raadsvergadering een nieuwe sponsor waardoor de bezuiniging op de atletiekwedstrijd op een ton na gedekt zou worden. Verschillende politieke partijen vroegen vervolgens om die plannen door te laten rekenen. Dinsdagavond staat het thema opnieuw op de agenda van de gemeenteraad.