De Mos: "België beter dan Eredivisie"

Maarten (rubbereend)

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos volgt de Belgische en Nederlandse competitie op de voet. Hij komt tot de conclusie dat de Jupiler Pro League beter is. De Mos vindt het niveau van de Eredivisie bedroevend.

"Er is een zeer sterke achteruitgang of zelfs stilstand van het Nederlandse voetbal. Alle ploegen zijn verworden tot een kopie van een kopietje. En wel doordat alle Nederlandse trainers pappegaaientrainers zijn geworden. Ze apen alleen nog na wat hen jarenlang is wijsgemaakt in de opleiding van de KNVB", zegt hij in de Gazet van Antwerpen.

"Van enige creativiteit is geen sprake meer. Ik kijk niet meer naar de Nederlandse competitie. Sterker zelfs: ik wil het niet meer zien! Zo’n competitiematch duurt me veel te lang: het is gewoon saai."

"In Nederland gebeuren wel nog elk weekend verrassingen, maar het voetbal van onze topclubs is niet om aan te zien. Nee, dan kijk ik veel liever naar het Belgische voetbal. Naar AA Gent-Standard of Club Brugge-Lokeren. Ook niet bijster hoogstaand, maar tenminste nog spannend."

De Mos vindt vooral de defensieve vaardigheden van de Belgische clubs hoger. "Bij jullie is er nog strijd, verstaan de spelers nog de kunst van het verdedigen en het opbouwen en kan een match om die reden in de slotfase nog kantelen. Hier in Nederland denken ze nog steeds het lichtend voorbeeld te zijn, terwijl we steeds verder achterop hinken."