Univé en VGZ verlagen zorgpremie

Redactie

Zorgverzekeraars Univé en VGZ hebben hun maandelijkse premies voor de basisverzekering met twaalf euro verlaagd. Verzekerden zijn daarmee op jaarbasis 144 euro goedkoper uit dan dit jaar. De premies bij Achmea-dochter Interpolis gaan met gemiddeld 6,75 euro per maand omlaag.

Een basisverzekering zonder extra eigen risico kost volgend jaar bij Interpolis 101,23 euro. Bij Univé en VGZ zijn verzekerden 95,95 euro per maand kwijt voor een naturaverzekering. Daarin wordt gebruikgemaakt van gecontracteerde zorgaanbieders. Een basisverzekering met vrije keuze van zorgaanbieder is een paar euro duurder.

Zorgverzekeraar DSW maakte eind september als eerste bekend de premies te verlagen. Ook de premies van de zorgverzekeringen bij marktleider Achmea gaan omlaag, gemiddeld met 7,50 euro.

De premies dalen onder meer door afspraken met zorgaanbieders over de kwaliteit en prijs van de behandelingen. Ook het beleid om alleen goedkope versies van medicijnen te vergoeden draagt bij aan de premieverlaging.