Metal Gear Solid: Ground Zeroes krijgt releasedatum en prijs

Pheno

Metal Gear Solid: Ground Zeroes heeft een release datum en prijs gekregen. Niet een precieze datum, maar de game zal in de lente van 2014 uitkomen.

Met dit nieuws is ook bevestigd dat Metal Gear Solid: Ground Zeroes inderdaad als losse game verkocht zal gaan worden. Volgens Hideo Kojima zal de game dienen als proloog en intro van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, en zullen nieuwe spelmechanismen en het open-wereld design geïntroduceerd worden aan de spelers. Dit alles om Metal Gear veteranen en nieuwe spelers voor te bereiden op het vijfde deel, dat naar verluidt 500 keer groter moet zijn dan deze proloog.

Hideo Kojima legt het verband uit tussen de twee titels: "De geavanceerde mogelijkheden van de FOX Engine heeft me toegestaan om het nieuwe verhaal op een nieuwe manier te vertellen. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain brengt grote verschillen naar de serie, dus willen we spelers op hun gemak stellen in de nieuwe open wereld en zijn potentieel. Metal Gear Solid: Ground Zeroes is ontworpen om de belangrijkste elementen te introduceren, waardoor de spelers volledig profiteren van alles wat de nieuwe game zal aanbieden."

Metal Gear Solid: Ground Zeroes zal €19,99 op PS3 en Xbox 360 gaan kosten en €29,99 op PlayStation 4 en Xbox One en komt beschikbaar als digitale download. Over een eventuele versie op disc is nog niets bekend.