FOK! wat een weer... Regen en wind

Stephan (Stephan5)

Welkom! Het aantal storingen dat dwars over ons land trekt is inmiddels niet meer bij te houden. De ene storing is nog niet voorbij of de volgende staat alweer te trappelen om ons opnieuw onder te dompelen in regen en wind. Ook vandaag staat er weer een front op ons te wachten.

Even terug komen op de neerslag van gisteren. In een strook van Haarlem (!) naar Friesland vielen er erg grote hoeveelheden. Op Urk viel er 38 millimeter, maar uw weerman deed het met 37 liter water per vierkante meter ook helemaal niet onaardig. Purmerend kwam op 36, Hoofddorp op 33 en op Schiphol vond men 30 millimeter in de pluvio. Opvallend waren de windsprongen op Schiphol waardoor er tijdelijk geen vast baangebruik kon plaatsvinden.

In de loop van de middag begon het even op te klaren, echter in de avond vielen er opnieuw buien en lokaal kwam daar onweer bij voor. In het binnenland klaarde het op en koelde het de afgelopen nacht flink af.

Voor vandaag staat er opnieuw regen en wind op het menu en pas helemaal aan het einde van de dag klaart het weer wat op. Lokaal kan het opnieuw even flink doorplenzen. De wind heeft er ook weer zin in vandaag en draait van het zuiden naar het westen toe. De krachtig tot harde wind kan misschien wel weer even stormachtig worden langs de kust en daarbij is er kans op zware windstoten. Bij dit alles loopt het kwik op naar een graad of 10 en dat is wat zachter dan vandaag.

De komende dagen blijft het een komen en gaan van depressies.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Kos

Dit was het meest interessante qua weer wat ik gezien heb op Kos. Middelbare onstabiliteit en dit was tevens de meest 'frisse' dag met 20 graden. De rest van de week lag het kwik rond de 26 graden.

Kos2

Boven zee was het meestal helder, boven land was het die dag bewolkt.

 Kos3
Verder was het de hele week zonnig en warm.