Waals parlementslid vast voor moord op echtgenote

anoniem_22072019025900

Een Belgisch parlementslid is vrijdag aangehouden voor de moord op zijn vrouw. De 55-jarige volksvertegenwoordiger Bernard Wesphael vertelde de receptie van een hotel in Oostende dat zijn 42-jarige vrouw zelfmoord had gepleegd, maar rechercheurs geloven dat volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad niet.

Wesphael werd vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van moord met voorbedachten rade. Het lichaam van zijn vrouw, Véronique Pirotton, wordt zaterdag onderzocht.

De Luikse vrouw verbleef al enkele dagen in hotel Mondo in Oostende. Haar minderjarige zoon was niet meegekomen. Ze kwam volgens de krant wel vaker uitwaaien aan de kust. Het kwam ook vaker voor dat Wesphael haar enkele dagen later achterna reisde.

Volgens de lezing van Wesphael hield hij donderdagmiddag een siësta, ondertussen zou zijn vrouw een bad nemen. In de vooravond meldde hij zich in paniek bij de receptie en vertelde dat zijn vrouw een wanhoopsdaad had begaan en dat hij haar al tien minuten probeerde te reanimeren. De hulpdiensten stelden vast dat ze dood was.

Verschillende hotelgasten getuigen volgens de krant dat ze kort voor de dood van de vrouw strubbelingen op de hotelkamer hadden gehoord. Daarom zouden er twijfels bij de rechercheurs zijn gerezen.

Wesphael was in 1980 een van de oprichters van de linkse milieupartij Ecolo. Uit onvrede met het beleid van de linkse partijen richtte hij vorig jaar de partij Mouvement de Gauche op. Hij stapte uit Ecolo, maar behield zijn zetels in het Frans Gemeenschapsparlement en het Waals Gewestparlement.