Suárez speler van de maand

Maarten (rubbereend)

Luis Suárez is keihard teruggekomen na zijn schorsing. Dat wordt onderstreept met de titel speler van de maand in Engeland, die de oud-Ajacied kreeg toegeëigend. Slechts vier competitieduels had Suárez nodig om te laten zien dat hij de beste van de maand was in de Premier League.

De Uruguyaan is helemaal terug bij Liverpool. Hij voegde zich met zes doelpunten meteen in de top drie van het topscorersklassement. Suárez miste de eindfase van vorig seizoen en de beginfase van het lopende seizoen missen wegens een schorsing. De aanvaller zat een sanctie van tien wedstrijden uit wegens het bijten van Branislav Ivanovic (Chelsea).

Zijn terugkeer zorgde even voor spanning, maar leidde vooralsnog louter tot complimenten. Suárez flirtte deze zomer openlijk met Arsenal en de Londenaren zouden enkele keren vergeefs een bod hebben gedaan op de Zuid-Amerikaan. Toch bleef hij Liverpool trouw en dat hebben ze geweten op Anfield. Komende winter en zomer zal het weer een karwei worden Suárez binnenboord te houden.