De Boer ziet geen charme in titelstrijd

Maarten (rubbereend)

De strijd om de landstitel is voorlopig spannender dan ooit, maar dat kan Ajax-coach Frank de Boer weinig schelen. Vorig weekend kwam Ajax niet tot scoren tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (0-0).

"Je ziet dit niet vaak", zegt De Boer op de officiële website van Ajax over de ongekende spanning in de Eredivisie. "Het zou zijn charme hebben, maar als trainer van Ajax zie ik dat anders. Zo'n wedstrijd tegen RKC horen wij gewoon te winnen."

"Net zoals Feyenoord en PSV ook niet hoorden te verliezen van Heracles en Roda. Toch denk ik dat de favoriete ploegen gewoon bij de bovenste vier staan aan het einde van het seizoen." De Amsterdammers mogen zich zaterdagavond zien te herstellen tegen Vitesse (thuis).

De Boer herinnert zich dat Ajax in zijn periode als speler van tevoren vaak wel wist dat het zou winnen. "Maar gemiddeld waren wij ouder. Ik was 25 op dat moment. Wanneer je 21 bent, zoals veel spelers nu, is het moeilijk om constant te presteren. Wispelturigheid hoort bij jonge spelers."

"Ik ben niet ontevreden over het vertoonde spel tot nu toe. We zijn een enkele keer door de ondergrens gezakt, maar lang niet altijd. Alleen is het soms lastig voetballen als de tegenstander met elf man voor het doel hangt."

De Boer verwacht niet dat de Arnhemmers in de ArenA hetzelfde gaan doen. "Vitesse heeft een goede ploeg met enkele technisch zeer begaafde spelers. Ze zullen willen voetballen."