[MLB] Bogaerts kan winnen World Series amper bevatten

Pino112

Xander Bogaerts moet het behaalde kampioenschap met Boston Red Sox nog goed tot zich laten doordringen. "Ik kan het nog steeds niet geloven, maar het is de realiteit", zei de Nederlandse honkbalinternational na het winnen van de World Series bij NOS Radio 1. Boston besliste woensdag de finale tegen Saint Louis Cardinals door in de best-of-sevenserie op een 4-2 voorsprong te komen.

De 21-jarige Bogaerts sprak van een enorme ontlading na de laatste inning. "Iedereen was emotioneel en iedereen was blij. Voor het eerst in 95 jaar pakten we de titel op Fenway Park." De laatste twee kampioenschappen van de Red Sox, in 2004 en 2007, werden in een uitwedstrijd behaald.

Dat Boston uitgerekend dit seizoen kampioen wordt, is volgens Bogaerts heel speciaal voor de stad. "Mensen waren niet vrolijk na de aanslag", verwijst hij naar de bomaanslag die in april bij de marathon in de stad dood en verderf zaaide. "We spelen niet eens voor onszelf, maar voor de stad. Na alles wat de mensen hebben meegemaakt."

De ster van Bogaerts is snel rijzende. De op het Arubaanse Sint Nicolaas geboren honkballer werd pas vorige maand van het opleidingsteam overgeheveld naar de hoofdmacht. In de World Series speelde hij alle wedstrijden mee. Zijn succes in Amerika is ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. "Ik heb heel veel berichten gekregen. Sorry dat ik niet alles kan beantwoorden."