Assen onthaalt sporters na Spelen Sochi

Pino112

De olympische sporters worden na afloop van de Olympische Spelen in Sochi feestelijk onthaald in Assen. Dat zal gebeuren op 24 februari, maakte NOCNSF donderdag bekend.

"Ik reken erop dat net als in Haarlem en Den Bosch onze olympische sporters ook nu weer verrast zullen worden door de ontvangst in Assen", zegt chef de mission Maurits Hendriks op de website van NOC*NSF.

Den Bosch onthaalde de sporters vorig jaar na de Spelen in Londen. De Grote Markt in Haarlem was twee jaar eerder toneel van het onthaal. Daarvoor werden de sporters verwelkomd op het treinstation van Zwolle (2006) en in het Olympisch Stadion in Amsterdam (2008).

"De olympische sporters horen en zien tijdens de Spelen zijdelings wel wat er in Nederland gebeurt", stelt Hendriks. "Maar het echte besef komt altijd pas bij de aankomst in de Welkom Thuis-stad."

De Assense wethouder Henk Matthijsse is blij met de uitverkiezing. "Onze filosofie is dat we zo veel mogelijk mensen mee laten doen. Die spirit zal de olympische sporters niet ontgaan als zij - hopelijk behangen met eremetaal - het podium in Assen beklimmen. Ze mogen rekenen op een onvergetelijk welkom."

De Nederlandse sporters kwamen in 2010 in Haarlem met acht medailles thuis, waarvan vier gouden. Die prestatie hoopt Hendriks in Sochi te verbeteren.