'Newey gaat F1 mogelijk verlaten'

Peterselieman

Adrian Newey lijkt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in zijn imposante carrière. De technisch directeur van Red Bull Racing staat bekend om zijn aerodynamische vondsten en zou dat nu eens buiten de Formule 1 willen doen.

Newey had in de afgelopen jaren een groot aandeel in de vier titels die Red Bull-coureur Sebastian Vettel op rij pakte. Eerder was de 54-jarige Brit actief voor March, Williams en McLaren, waarbij hij telkens zorgde voor supersnelle bolides die niet altijd even betrouwbaar waren, maar wel bovenin meededen in de titelstrijd. Het leverde hem wel tien constructeurstitels op.

Aan deze lange rij lijkt een (tijdelijk) einde te komen nu Newey aangegeven heeft er over te denken zijn bakens te gaan verleggen. "Misschien de America's Cup, wie weet." Met deze quote opende Newey de deur naar een andere technisch uitdagende sport. Volgens The Daily Mirror zal zeiler Sir Ben Ainslie zijn landgenoot komend weekend in Abu Dhabi spreken over een mogelijke samenwerking. Ainslie verdedigde dit jaar de titel in de America's Cup met Team USA met succes.

Bij het mogelijke besluit van Newey om te vertrekken kunnen meer zaken meespelen. Zo heeft hij al meermalen de steeds strikter wordende regels gehekeld en verlaken enkele belangrijke personen nu Red Bull Racing. Zo heeft McLaren aerodynamicaspecialist Peter Prodromou voor 2015 aangetrokken en ook nog een tweede man. Volgens Auto Motor und Sport is dat Dan Fallows, teamleider aerodynamica bij Red Bull. Het team uit Woking lijkt hiermee het gat te willen vullen dat door het vertrek van andere kopstukken achter is gelaten.