[PD] Hoofdrol Bale en Ronaldo in monsterzege Real

Frank (franklop)

Gareth Bale en Cristiano Ronaldo hebben woensdag een hoofdrol opgeëist in de doelpuntrijke 7-3 zege van Real Madrid op Sevilla. Recordaankoop Bale scoorde in Bernabeu de eerste twee treffers, waarna Ronaldo nog driemaal het net vond. Karim Benzema maakte de andere twee Madrileense treffers.

Voor Bale kwamen zijn goals op een welkom moment. Hij scoorde bij zijn debuut tegen Villarreal, maar daarna niet meer, mede als gevolg van blessures. Ronaldo deed er na de openingstreffers van Bale nog een schepje bovenop en achterhaalde door zijn drie treffers Diego Costa op de topscorerslijst van de Primera Division.

Ivan Rakitic en Carlos Bacca brachten Sevilla terug van 3-0 naar 3-2. Rakitic scoorde ook nog de 5-3 en miste daarna nog een strafschop. In de slotfase werd Stéphane M'Bia van Sevilla nog met rood van het veld gestuurd

Door de zege verkleinde Real het gat met Barcelona, dat dinsdag al won van Celta de Vigo, tot zes punten. Stadsgenoot Atletico Madrid heeft twee punten meer, maar komt donderdag nog in actie bij Granada.

Overige uitslagen Primera Division woensdag
Osasuna - Rayo Vallecano 3-1
Valencia - Almeria 1-2
Real Valladolid - Real Sociedad 2-2