'Machtsstrijd in 50Plus losgebarsten'

Redactie

Na het vertrek van Henk Krol als fractievoorzitter is een ware machtsstrijd losgebarsten in 50Plus. Medeoprichter Jan Nagel wil komende zaterdag op een partijbijeenkomst een poging doen partijleider te worden, maar er is een front tegen hem onder aanvoering van oud-vicevoorzitter Marion Schobre, schrijft De Telegraaf op basis van bronnen in de partij.

Nagel zegt tientallen partijgenoten achter zich en de beste papieren te hebben voor de functie. "Ik heb de meeste ervaring en redelijk wat gezag in de club", zegt hij in een interview in De Telegraaf dan zaterdag in zijn geheel wordt gepubliceerd.

Door tegenstanders wordt hij gezien als een alleenheerser die de macht wil grijpen. Partijregels verhinderen nu dat Nagel zijn bestuursfunctie combineert met een politieke rol in de partij, maar Nagel wil die regels aanpassen.

Schobre zou hebben geprobeerd een vergadering over het blokkeren van Nagel te beleggen met provinciehoofden van de partij. Zij wijst op haar beurt naar enkele provinciehoofden en leden van de programmacommissie. Nagel erkent dat er tegenstand tegen zijn kandidatuur is, maar noemt geen namen.