[Serie A] Napoli en Juventus maken geen fout

Pino112

Napoli en Juventus hebben woensdag de druk op koploper AS Roma gehouden. De gedeelde nummers twee van de Serie A boekten allebei een overwinning. Napoli won met 2-1 bij Fiorentina, terwijl Juventus een simpele 4-0 thuiszege boekte op Catania.

Napoli en Juve brachten hun puntentotaal op 25, twee minder dan Roma. De ploeg van Kevin Strootman speelt donderdag bovendien nog thuis tegen Chievo.

Bij Napoli maakte de Belg Dries Mertens de winnende goal. Hij scoorde in de 36e minuut op aangeven van Gonzalo Higuaín de 2-1. Laatstgenoemde leverde ook de assist voor de openingstreffer van José Callejón. Fiorentina-spits Giuseppe Rossi maakte vanaf de penaltystip gelijk.

Juventus verspreidde de doelpuntenproductie netjes over twee helften. Arturo Vidal en Andrea Pirlo scoorden in het eerste bedrijf. Carlos Tévez en Leonardo Bonucci deden dat na rust.

AC Milan raakt steeds verderop. De Milanezen, met Nigel de Jong in de basis, speelden met 1-1 gelijk tegen Lazio Roma. Kaká opende voor eigen publiek vlak na rust de score, maar Michaël Ciani maakte in de 72e minuut gelijk. Milan heeft na tien wedstrijden al achttien punten achterstand op Roma.