Pietitie-likes naar Van Miltenburg

Redactie

De likes die de petitie tegen afschaffing van het sinterklaasfeest op Facebook heeft verzameld worden symbolisch overhandigd aan voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg. Dat zeggen de twee mannen achter de zogenoemde Pietitie woensdag tegen BN de Stem.

"We hebben voor de voorzitter van de Tweede Kamer gekozen omdat we geen politieke voorkeur hebben", aldus de initiatiefnemers van de actie. Gezien het hoge aantal reacties, bijna 2,2 miljoen, verwachten ze zeker een antwoord van Van Miltenburg.

Afgelopen weekeinde werden de likes ook al aangeboden aan PVV-Kamerlid Joram van Klaveren tijdens een pietendemonstratie in Den Haag, echter zonder toestemming van de initiatiefnemers. Ze benadrukten daarna op de Facebook-pagina dat ze absoluut 'niet gelinkt willen worden aan welke politieke partij dan ook'. Veel mensen die de actie ondersteunen lieten op sociale media weten niet blij te zijn dat de PVV er met de likes vandoor ging.

De Pietitie ontving vorige week binnen twee dagen meer dan twee miljoen steunbetuigingen nadat VN-onderzoekster Verene Shepherd pleitte voor het afschaffen van het sinterklaasfeest.

Pietitie-likes worden aangeboden aan Van Miltenburg (Foto: Novum)
Pietitie-likes gaan naar Van Miltenburg (Foto: Novum)