"Tablets gaan 'console war' winnen"

PlayStation 4, Xbox One, Wii U. Geen van deze consoles gaat de zogenaamde 'console war' winnen. De volgende generatie spelcomputers gaat gedomineerd worden door tablets. Dat zegt Greg Richardson, CEO van Rumble Entertainment, in een interview met gamesindustry.biz.

"De toenemende kracht en flexibiliteit van deze mobiele apparaten is ongelofelijk. Ik denk dat tablets de duidelijke winnaar zullen zijn in de next-gen console war", aldus Richardson. "De grafische potentie, de mogelijkheid om met wie dan ook op Android of iOS te kunnen spelen en het feit dat je ze overal mee naar toe kunt nemen maken tablets ideaal voor de producten die wij maken."

Rumble Entertainment kondigde vandaag aan dat het 17.5 miljoen dollar heeft gekregen van allerlei investeerders, waaronder het Koreaanse Nexon en Google Ventures. Rumble heeft nu in totaal meer dan 35 miljoen dollar vergaard. Hiermee brengen ze free-to-play-games voor tablets, browsers en sociale netwerken (lees: Facebook) op de markt.

Met spellen zoals KingsRoad, Ballistic, en Nightmare Guardians hoopt het bedrijf de wereld te veroveren. De ondergang van Zynga, bekend van spellen zoals Farmville, is echter een duidelijk voorbeeld van hoe snel het mis kan gaan met dit soort bedrijven. De vraag blijft ook of de bovengenoemde games dezelfde doelgroep gamers aanspreken die ook een PlayStation 4 in november gaan kopen.