NOC*NSF waarschuwt voor social media

Pino112

Sporters die volgend jaar namens Nederland deelnemen aan de Olympische Spelen van Sochi moeten voorzichtig zijn met het gebruik van social media. Dat vertelde Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, woensdag tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam. "Het is een leuke manier van communiceren, maar iedereen moet zich bewust zijn van de gevaren." Hendriks waarschuwt daarmee voor het plaatsen van ongelukkige tweets of Facebook-berichten die relletjes kunnen veroorzaken.

Hendriks hoopt dat de focus in Sochi vooral komt te liggen op de sportieve prestaties. "Ik verwacht een hele bijzondere Olympische Spelen. Bijna elke dag komen er Nederlanders in actie. We moeten meer medailles pakken dan in Vancouver." Drie jaar geleden in Canada stond er acht keer een Nederlander op het podium.

Hoeveel medailles er moeten worden gepakt om de Spelen geslaagd te noemen, wil Hendriks niet zeggen. "Zijn negen medailles genoeg? Nee, daarmee zouden we de lat te laag leggen", stelt de technisch directeur, die tevens chef de mission is. "We stellen een ondergrens, maar nadrukkelijk geen bovengrens."

De medailles moeten volgens Hendriks niet alleen worden veroverd bij het langebaanschaatsen, maar ook in andere disciplines. "In het shorttrack hebben we ons in vier jaar tijd ontwikkeld tot medaillekandidaat. En in de sneeuw hebben we snowboarders die echt iets kunnen laten zien."

De Olympische Spelen in Sochi gaan over precies honderd dagen van start. Het evenement duurt van 7 tot en met 23 februari.