Twaalf jaar voor in brand steken echtgenote

Redactie

Een 46-jarige man uit Utrecht moet twaalf jaar de cel in voor het doden van zijn 34-jarige echtgenote. Ahmed E., die zijn vrouw sloeg en daarna in brand stak, krijgt geen tbs. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald. Justitie had vijftien jaar cel en tbs tegen de man geëist.

De rechtbank veroordeelde de man voor doodslag, omdat geen bewijzen werden gevonden van voorbedachten rade. De rechtbank ziet bovendien geen aanwijzingen dat de verdachte in herhaling zou kunnen vallen.

De verdachte ontkent, hij zegt dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Hij heeft volgens het Pieter Baan Centrum een ernstige persoonlijkheidsstoornis, die een rol speelde bij zijn gruweldaad. Hij was al langdurig onder behandeling. Volgens justitie is de kans op herhaling reëel.

Ahmed E. sloeg zijn vrouw volgens Justitie vorig jaar zomer met een stok in elkaar. Daarna zette hij haar tegen een muur, goot hij benzine over haar heen en stak haar in brand. Het slachtoffer had geen kans meer om te vluchten en overleed door het vuur. Een buurman zag de man vervolgens weglopen met acht maanden oude zoontje van de twee. Het stel had nog twee andere kinderen.