Matchwinner Toornstra: "Stiekem hands"

Pino112

Jens Toornstra hielp FC Utrecht dinsdag naar de vierde ronde van de KNVB Beker. Dat deed de middenvelder door met zijn hand te scoren tegen Kozakken Boys (2-1).

Toornstra erkende na afloop dat hij in de verlenging met de hand had gescoord. Het bleek de beslissing in de wedstrijd. "Het was heel stiekem hands, maar zij appelleerden niet en ik ga ook niet zelf naar de scheidsrechter toe om te zeggen dat het hands was", zei de middenvelder tegen RTV Utrecht.

Trainer Jan Wouters maakte zich ondanks de overuren van Utrecht niet veel zorgen over de uitslag. "Dit zijn gewoon vervelende en moeilijke wedstrijden, want de tegenpartij staat met veel mensen achter de bal. Je moet de tegenstander dan kapotspelen. Voor rust deden we dat niet, maar in de tweede helft ging dat veel beter."

Dat deed een verlenging uitkomst moest bieden was voor Wouters geen reden tot paniek. "Ik maakte me geen zorgen. Hun spelers vielen in de tweede helft bijna om van de kramp. Dan weet je dat het doelpunt vanzelf gaat vallen", aldus Wouters.