Nieuwe hoofsponsor voor Argos-Shimano

Frank (franklop)

Wielerploeg Argos-Shimano krijgt volgend jaar een nieuwe hoofdsponsor. Dat meldt de ploeg woensdag op de website. Welk bedrijf de nieuwe geldschieter wordt, houdt de Nederlandse formatie voorlopig voor zich. Dat moet in de komende weken bekend worden. De nieuwe sponsor verbindt zich van 1 januari 2014 tot eind 2016 aan de ploeg.

Oliebedrijf Argos was sinds april 2012 hoofdsponsor van de Nederlandse ploeg nadat gereedschapsfabrikant Skil eind 2011 was gestopt als hoofdsponsor. Argos stopt nu als geldschieter. Shimano blijft ook in 2014 de tweede sponsor van de ploeg.

De nieuwe sponsor meldde zich onlangs, verklaart teambaas Iwan Spekenbrink. "Het bedrijf past goed bij onze ambitieuze teamdoelen." Argos kijkt met tevredenheid terug op twee jaar als hoofdsponsor. "We zijn erg trots op de ontwikkeling van de ploeg en de resultaten. Argos wenst de ploeg meer succes in de toekomst."

Argos-Shimano oogstte aan de hand van de Duitse sprinters Marcel Kittel en John Degenkolb in de grote rondes. Kittel won vier etappes in de afgelopen Tour de France. Degenkolb was in de Vuelta van 2012 goed voor vijf etappezeges en dit jaar mocht hij in de Giro een keer juichen.

Argos-Shimano is de tweede Nederlandse ploeg die dit jaar een nieuwe sponsor presenteert. Blanco, de voormalige Rabobank-formatie, vond in de Amerikaanse fabrikant van computer- en smartphoneaccessoires Belkin een nieuwe geldschieter. Vacansoleil kon geen bedrijf overtuigen geld in de ploeg te steken. Die formatie ging dit seizoen ter ziele.