Rasmussen: "Sørensen begroef doping in tuin"

Pino112

Michael Rasmussen en Nicki Sørensen hebben in 2003 samen doping gekocht, zegt Rasmussen in zijn binnenkort te verschijnen boek. In het boek staat dat de beide Denen elkaar op Mallorca ontmoet hebben toen ze zich voorbereidden op het nieuwe seizoen. In Llucmajor wisten ze een apotheek te zitten waar de preparaties eenvoudig konden worden gekocht.

"Hij (Sørensen, red.) leende een CSC-auto en samen reden we er naartoe. Ik was er al verscheidene keren eerder geweest en de apotheker begroette me alsof we oude vrienden waren. We kochten wat we nodig hadden, zoals EPO en groeihormonen. Nicki verstuurde een aantal hoeveelheden naar huis vanaf Pisa Airport", aldus Rasmussen.

Twee weken later kwam Rasmussen bij Sørensen op bezoek in Toscane. Sørensen zei toen dat hij zo bang was geworden dat hij de doping heeft begraven in de achtertuin.

Tegen het Deense BT heeft Sørensen gezegd dat hij bekend is met de onthullingen in het boek en dat hij tegen het Deense antidopingagentschap zijn verhaal heeft gedaan. "Ik heb geen commentaar op het boek. Vorige week ben ik bij het Anti Doping Danmark geweest en daar heb ik over mijn tijd als wielrenner verteld, dus ik heb verteld wat belangrijk is om te weten."

De 38-jarige Deen is nog steeds actief als wielrenner. Sinds 2001 fietst hij bij Bjarne Riis en zijn ploeg Team Saxo-Tinkoff, maar voor het nieuwe seizoen heeft hij nog geen contract aangeboden gekregen.