Sigourney Weaver in sf-komedie Chappie

Redactie

Sigourney Weaver heeft een rol bemachtigd in de sciencefictionkomedie Chappie van de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Coming Soon. De titelheld wordt bij zijn geboorte gekidnapt en in een ontwricht adoptiegezin geplaatst. Hij heeft speciale gaven en wordt door iedereen gewaardeerd. Ook is hij een robot.

Chappie is gebaseerd op Blomkamps korte debuutfilm Tetra Vaal uit 2004, een soort fictieve reclamespot voor een hypermoderne vervanger van menselijke politieagenten die de orde moet handhaven in een Zuid-Afrikaanse township. Dit soort robotachtige agenten waren ook in Blomkamps recentste film Elysium prominent aanwezig.

Welke rol Weaver gaat spelen is nog onbekend. Ook Hugh Jackman en Dev Patel zijn in de film te zien. De stem van Chappie wordt verzorgd door de Zuid-Afrikaanse acteur Sharlto Copley, die in zowat elke film van zijn landgenoot Blomkamp te zien is.

Het scenario van Chappie is van Terri Tatchell, die ook het script voor Blomkamps debuutfilm District 9 schreef. De opnames van Chappie zijn al in volle gang. De film komt in maart 2015 uit in de Verenigde Staten. Over een Nederlandse bioscoopgang is nog niets bekend.


Sigourney Weaver in sf-komedie Chappie (Foto: Novum)