'Google komt binnen enkele maanden met horloge'

Redactie

Googles eigen high-tech horloge ligt mogelijk binnen enkele maanden in de winkel. Gebruikers zouden het horloge met stemcommando's kunnen besturen, terwijl het apparaat op basis van gebruiksinformatie en locatiegegevens voorspelt wat de gebruiker nodig heeft.

Dat beweren anonieme bronnen van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Volgens de krant zit de smartwatch in de laatste fase van zijn productie. Google zou de afgelopen maanden hebben gewerkt aan het energiezuinig maken van het horloge. Binnen enkele maanden moet het klaar zijn voor massaproductie.

Het horloge zou draaien op het eigen Android-besturingssysteem. Dit betekent mogelijk ook dat de smartwatch alleen kan worden verbonden met Android-telefoons. Het horloge zou informatie kunnen halen uit verschillende diensten van Google. Zo kan het automatisch reisgegevens uit mailtjes op het scherm weergeven, schrijft de krant.

Samsung bracht vorige maand de Galaxy Gear op de markt. Dit hightech horloge kan enkel verbonden worden met telefoons uit de Samsung Galaxy-reeks en kost bijna driehonderd euro. Een van de voornaamste kritieken op dit horloge is dat het dagelijks moet worden opgeladen. Ook Sony heeft een soortgelijk horloge.

Een hightech horloge zou het tweede draagbare apparaat zijn van Google. Het Amerikaanse techbedrijf heeft met zijn Google Glass een beeldscherm dat op het hoofd gedragen kan worden.