Krajicek haalt Gasquet en Haas naar Rotterdam

Frank (franklop)

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft Richard Gasquet en Tommy Haas gestrikt voor het ABN Amro World Tennis Tournament. Gasquet is in februari voor het derde jaar op rij te bewonderen in Rotterdam, terwijl Haas zijn debuut maakt.

In totaal liggen nu zes spelers vast. Eerder verzekerde Krajicek zich al van de komst van Juan Martin del Potro, Jo-Wilfried Tsonga, Milos Raonic en Grigor Dimitrov.

Gasquet is de mondiale nummer tien en veroverde afgelopen seizoen drie toernooizeges. "Richard Gasquet staat alweer een jaar op de plaats waar hij op basis van zijn talent hoort te staan, de top tien van de wereld", zegt Krajicek. De Fransman reikte vorig jaar tot de laatste acht, zijn beste resultaat in Rotterdam.

Haas won dit seizoen twee titels, waaronder het ATP-toernooi in Wenen anderhalve week terug. In de finale versloeg hij Robin Haase. De Duitser staat momenteel twaalfde op de wereldranglijst en was tien jaar geleden nog tweede van de wereld.

"Het is mooi dat Haas eindelijk debuteert in Rotterdam", zegt Krajicek. "We hebben in het verleden al vaker contact gehad, maar het is er nooit van gekomen."