Ecclestone ook in Engeland voor rechter

Frank (franklop)

Formule 1-baas Bernie Ecclestone moet zich nu ook in Engeland verantwoorden voor de rechter. De 83-jarige Engelsman wordt samen met twee andere partijen aangeklaagd voor zo'n 105 miljoen euro.

Een Duits mediabedrijf claimt dat bedrag omdat een belang in de F1 voor een te laag bedrag was verkocht. Constantin Medien vindt dat zijn eigen belang in de F1 daardoor minder waard is geworden.

De zaak komt voort uit een Duitse rechtszaak waar Ecclestone bij betrokken is. De Duitse bank BayernLB verkocht zijn belang in de Formule 1 aan investeringsgroep CVC Capital Partners in 2006. Die verkoop was verdacht omdat Ecclestone risicomanager Gerhard Gribkowsky van de bank 32 miljoen dollar betaalde.

Gribkowsky werd voor het aannemen van de betaling al veroordeeld tot 8,5 jaar celstraf. Een Duits hof beslist volgend jaar of Ecclestone terecht moet staan wegens omkoping. De betaling aan Gribkowsky zou gedaan zijn om hem te overtuigen het belang voor een te lage prijs van de hand te doen. Ecclestone beweert dat hij werd afgeperst.